Kerroksellinen ja monilajinen kasvillisuus, jossa puut, pensaat ja ruohovartiset kasvit sekoittuvat ja lomittuvat, on monimuotoisen pihan perusta. Kotoperäiset vuoron perään läpi kasvukauden kukkivat maatiaislajit somistavat pihaa ja tarjoavat pölyttäjille ravintoa.

Huoltoyhtiön voi ohjeistaa leikkaamaan nurmikoita harvemmin tai jättämään osan nurmialueista vuoron perään leikkaamatta, jolloin apilat ja muut kukat pääsevät kukkimaan. Parhaimmillaan nurmikon voi korvata kedolla.

Korttelit kukkimaan - miten parantaa kerrostalon pihaluonnon monimuotoisuutta?

Luontopihan perustamien edellyttää yhteishenkeä taloyhtiössä. Mene mukaan vaikuttamaan taloyhtiön hallitukseen tai asukastoimintaan. Perusta naapureiden kanssa jengi, joka ottaa hoitaakseen istutukset.

Viisi vinkkiä kerrostalopihan monimuotoisuuden lisäämiseen

1. Suosikaa kerroksellista ja monilajista kasvillisuutta, jossa puut, pensaat ja ruohovartiset kasvit sekoittuvat ja lomittuvat.

2. Käyttäkää istutuksissa kotoperäisiä maatiaislajeja, jotka kukkivat vuoron perään läpi kasvukauden.

3. Ohjeistakaa huoltoyhtiötä leikkaamaan nurmikoita harvemmin tai jättämään osan nurmialueista vuoron perään leikkaamatta, jolloin apilat ja muut kukat pääsevät kukkimaan.

4. Perusta naapureiden kanssa jengi, joka ottaa hoitaakseen istutukset.

5. Mene mukaan asukasiltoihin, yhtiökokouksiin tai taloyhtiön hallitukseen ajamaan luonnon monimuotoisuutta tukevia päätöksiä.

luontokatmonimuotoisuuspihapuutarha

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.