Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettiläät aloittavat tällä viikolla kiertueensa Pohjois- Karjalassa Saimaan alueen alakouluissa. Norppalähettiläät Kirsikka Pynnönen ja Meeri Zembe kertovat kolmasluokkalaisille saimaannorpan elämästä ja siitä, miksi sen sukupuuton estäminen on tärkeää.

Luonnonsuojeluliitto tehostaa toimintaansa Pohjois-Karjalassa, koska norppakin yrittää palata entisille elinalueilleen. 1900-luvun alussa saimaannorppia uiskenteli jopa Joensuun lähivesillä. On pitkälti alueen asukkaista kiinni onnistuuko norpan paluu.

Saimaannorpan alkuvuosi on ollut murheellinen, kun jo kolme norppaa on kuollut verkkoihin. Luonnonsuojeluliitto toivoo, että norpalle vaarallisista kalanpyydyksistä päästäisiin kokonaan eroon. Huhtikuussa liitto jatkaa viime vuonna käynnistynyttä Kalasta oikein katiskalla -kampanjaa, jota laajennetaan myös Pohjois-Karjalaan.

Vuosina 2010–2011 norppalähettiläät kiersivät Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa ja saivat innostuneen vastaanoton ja paljon kiitosta. Pohjois-Karjalassa mukaan on ilmoittautunut jo 30 koulua.

norppalähettiläätsaimaannorppa

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.