Rovaniemen kaupungin kulttuurihistoriallisesti tärkeä maamerkki, Ounasvaaran lakialue voidaan rakentaa mökkikyläksi. Matkailuyrittäjä Pertti Yliniemi on useiden vuosien ajan suunnitellut loma-asuntoalueen laajentamista yli 50 rakennuksella.

Rovaniemen asukkaat ovat olleet huolissaan kaupungin tärkeimmän ulkoilualueen muuttumisesta. Uusi mökkikylä sijaitsisi näköalapaikalla aivan perinteikkään Juhannuskallion tuntumassa.

Rovaniemen kaupunginhallitus on hyväksynyt kaavaesityksen, ja seuraavaksi asiaa käsittelee kaupunginvaltuusto maanantaina 8. joulukuuta.

Viime vuosina luontoarvot on vaarantuneet monessa Suomen matkailuhistoriaan kuuluvassa kohteessa. Ounasvaaran lisäksi myös Pallaksella, Kolilla ja Rukalla on ollut vastaavia hankkeita. Pallakselle aiottu hotellilaajennus sai tosin aikaan näkyvän kansanliikkeen ja supistui. Myös Rukan Valtavaaran rakentaminen estettiin varhaisessa vaiheessa.

Pro Ounasvaara -liike on erilaisin vetoomuksin ja kirjoituksin pyrkinyt jarruttamaan Ounasvaaran hanketta. Kaupungintalolle on kutsuttu ihmisiä mielenilmaukseen maanantaina 15.00–16.30. Mielenosoituksen järjestäjä on vihreiden varavaltuutettu Miikka Keränen.

Vesa Luhta

 

Jutussa väiettiin aiemmin, että mielenosoituksen järjesti Rovaniemen Luonto. Tämä virheellinen tieto korjattiin 9.12.2014.

oikaisuOunasvaaraPro OunasvaaraRovaniemi

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.