Mehiläishaukka Päivi teki yllättävän tempun: Hyvien ilmojen saattelemana se lensi loppumatkan Ukrainasta kotiin paljon ennakoitua nopeammin ja saapui jo tänään Suomeen. Päivin liikkeitä seuraavan tutkijan, Patrik Byholmin mukaan se on todennäköisesti jo pesällään Vesilahdella, Pirkanmaalla.

Löytääkö Päivi pesältään vanhan kumppanin, kun viime vuotinen pesintä jäi sen oman kuhnailun takia välistä?

”Luultavasti. Viime vuonna vanha pesä oli tyhjä, mutta kyllä ne usein rakentavat uudenkin. Jollei vanha kumppani ole kuollut, kyllä se siellä odottaa, vaikka on tietysti riski, että se on ottanut uuden heilan”, Byholm sanoo.

Päivi ei kiertänyt Suomenlahtea Pietarin kautta, niin kuin ounastelimme, vaan lensi tänä aamuna suoraan Virosta meren ja Porvoon Emäsalon yli Manner-Suomen puolelle. Viimeiset kolme päivää se piti hurjaa 384 kilometrin päivävauhtia.

Mehiläishaukka Päivin kevätmuuttoa seurannut sarja päättyy Suomen Luonnon nettisivuilla tältä erää tähän. Jatkossa voimme kertoa vielä sen pesimämenestyksestä. Ei sovi myöskään unohtaa, että Päivi kerää tietoa Luonnontieteellisen keskusmuseon ja ammattikorkeakoulu Novian mehiläishaukkatutkimukseen, ja haukkoja voi seurata omin avuin täältä.

Kaiken kukkuraksi Päivi on MTV3:n seurannassa. Kanava kertoikin tällä kertaa ensimmäisenä Päivin saapumisesta.

Hyvää kesänjatkoa teille, lukijat. Päiville toivomme nyt pesimärauhaa.

mehiläishaukkaPäivi-haukkasatelliittiseuranta

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.