Patvinsuon kansallispuiston laidalla Pohjois-Karjalassa kierteli tänään sääksi. Se tuijotti ilmasta puolittain sulaan Hopealampeen mutta ei tainnut löytää kalaa, koska jatkoi matkaansa. Täytyi heti mennä nettiin tarkistamaan, ovatko muutkin sääkset jo Suomessa – Luonnontieteellisen keskusmuseon sivuillahan seurataan sääksiä samaan tapaan kuin mehiläishaukka Päiviä. Ja tosiaan: ainakin Facebookista tuttu Samu on jo Suomessa, samoin sääkset Helena ja Ilpo.

Mehiläishaukoista yksikään ei ole ehtinyt vielä Eurooppaan.

Viimeinen havainto Päivistä tuli juuri Tansaniasta, Katawin kansallispuistosta. Eilen kahden aikaan se on ollut Tanganjika-järven itäpuolella, Ikuu-joen varressa. Siellä näyttää tältä. Päivi on katsellut virtahepojen köllintää joessa, huomannut allaan arkoja antilooppeja ja puiden lehtiä hamuavia kirahveja.

Viimeisen viiden päivän aikana Päivi on taittanut 1084 kilometriä. Se on siis pitänyt noin 216 kilometrin päivävauhtia, mikä on aivan hyvä tahti, mutta pitkän matkan huomioon ottaen ei sittenkään ehkä riittävä. Joudumme edelleen jännittämään, ehtiikö se pesimään.

Päivin lentoreitti on ollut aivan suoraan kohti pohjoista, joten suunta sentään on aivan oikea.

mehiläishaukkaPäivi-haukkasatelliittiseuranta

Tunne luontosi, tue luonnonsuojelua

Suomen Luonnosta saat ajankohtaista luontotietoa ja
innostavia vinkkejä luonnonharrastukseen.
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.