Peltokanankaalin pikantti maku
Juuri nyt monet tienpientareet ja joutomaat ryöppyävät peltokanankaalin keltaisia kukkia. Tästä villivihanneksesta voi syödä sekä kapeat lehdet että kukat. Peltokanankaali maistuu nimensä mukaisesti hieman kaalilta ja myös sinapilta. Maussa on myös vivahdus rucolan makua.
Runsaasti C-vitamiinia sisältäviä lehtiä sekä kukkia voi käyttää vaikkapa salaateissa ja kukannuput maistuvat esimerkiksi höyrytettynä parsan tapaan. Sitruuna ja valkosipuli sopivat hyvin mausteeksi.
Peltokanankaalin ja 29 muuta villivihannesta löydät Villivihannekset-sovelluksesta, jossa on lisäksi keittiömestari Sami Tallbergin 90 herkullista villivihannesreseptiä.
Tässä maistiainen sovelluksen resepteistä, ole hyvä!
Peltokanankaali–parmesansalaatti
2 isoa kourallista peltokanankaalin lehtiä
0,5 dl vinegrettiä
100 g parmesanlastuja
1 kuorittu ja pieneksi pilkottu kurkku
1 luomusitruunan uloin kuori raastettuna
merisuolaa ja pippuria myllystä
Sekoita ainekset kulhossa juuri ennen tarjoilua. Tämä lisukesalaatti sopii esimmerkiksi kalaruokien kaveriksi ja siitä saa ruokaisamman lohkomalla joukkoon savukalaa ja keitettyä kananmunaa.
Resepti: Sami Tallberg