Syksy etenee, ja Suomen Luonnon seuraama Selja-haukka näyttää viimein olevan matkalla kohti etelää. Tänä aamuna seitsemältä se oli Espanjassa, lähellä Madridia.

Kun viimeksi päivitimme Seljan kuulumisia kaksi viikkoa sitten, se oli juuri ehtinyt Saksaan. Sieltä se jatkoi hetken aivan tavallista arosuohaukkojen muuttoreittiä kohti lounasta mutta teki yllättävän sivupiston luoteeseen, Hollantiin.

Seljalle lähettimen ripustaneella Ari-Pekka Auvisella on Hollannissa yhteistyökumppaneita. Hän vinkkasi haukan liikkeistä heille, ja he päättivät kaydä katsomassa, löytyisikö lintu. Viime viikolla paikallinen lintuharrastaja Gerard Westerhuis kuvasikin Seljan Pohjanmeren rantapelloilla. Kuvista näkee selvästi Seljan kantaman lähettimen, joka kerää Auviselle ja Suomen Luonnontieteelliselle keskusmuseolle tietoa arosuohaukkojen liikkeistä.

Tähän aikaan vuosina 2015 ja 2016 Seljan edeltäjä, lähetinhaukka Potku, oli jo pitkään ollut Länsi-Afrikan talvehtimisalueillaan. Seljakin voi suunnata sinne, mutta Auvisen mukaan on myös mahdollista, että lintu jää lähelle tämänhetkistä olinpaikkaansa.

”Se saattaa talvehtia Euroopassa. Osa arosuohaukoistahan talvehtii Espanjassa ja Ranskassa.”

Selja Hollannissa. Kuva: Gerard Westerhuis

Kuvissa näkyy Seljan kantama lähetin. Kuva: Gerard Westerhuis

 

arosuohaukkagps-paikannusmuuttolinnutsatelliittiseurantaseljasyysmuutto

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.