24.4. Selja jatkoi muuttoaan Norjan Heiåsista aamuviiden jälkeen. Se lensi 152 kilometriä pohjoiseen ja jäi lepäämään 40 kilometriä Lillehammerista länteen. Selja yöpyi soiden ympäröimässä metsäsaarekkeessa.

Heti aamukuuden jälkeen 25.4. Selja lähti jatkamaan muuttoaan, mutta kääntyikin yllättäen etelään. Se lensi ”väärään suuntaan” tosin vain reilu parikymmentä kilometriä, kunnes kääntyi kohti itään. Päiväetapille jäi mittaa vain 30 kilometriä. Selja yöpyi  Brenneriroan kylän lähellä.

Perjantaina 26.4. aurinko nousi Brenneriroassa kello 5.25. Selja ponkaisi siivilleen kello 6.10. Se lensi pienen mutkan etelään ja jatkoi sitten lähelle Ruotsin rajaa, aivan Fulufjelletin kansallispuiston tuntumaan. Se saapui yösijoilleen kuuden aikaan illalla heikossa kaakkoistuulessa. Lämmintä oli melkein 17 astetta. Yöllä Selja oli levoton. Se kierteli suoaluetta tunturissa, ehkä saalisteli.

27.4. Aamulla kello 5.15 Selja lensi rajan yli Ruotsiin ja ylitti Fulufjälletin kansallispuiston. Se lensi kansallispuiston korkeimman Storhön-tunturin yli, joka nousee 1039 metriä merenpinnan yläpuolelle. Selja lensi 233 kilometriä ja jäi yöpymään Rissnan lähelle Östersundiin.

28.4. Selja jatkoi pitkin Västerbottenia koilliseen. Päivän aikana se taittoi 316 kilometrin matkan ja yöpyi 7 kilometriä Skellefteån eteläpuolella. Seuraavana päivänä matka jatkui rannikkoa pitkin 186 kilometriä pohjoiseen.

Vappuaattona 30.4. Selja lensi Suomeen! Se ylitti Torniojoen Juoksengin ja Turtolan väliltä, Karpinpään kylän kohdalta aamupäivällä kello 11 jälkeen. Selja kävi kääntymässä Pellon lähellä Sirkkakoskella, mutta kääntyi sitten etelään ja jäi yöpymään Kivijärven rantaan 40 kilometriä Ylitorniosta itään. Päivän aikana se lensi 158 lentokilometriä.

Vappupäivänä Selja lensi etelään, mutta palasi ylläättäen Torniojokivarteen ja Ruotsin puolelle. Ehkä siellä oli hyvin myyriä? Vappupäivän aikana Selja otti rennosti, niin kuin moni muukin suomalainen. Se lensi 50 kilometriä.

arosuohaukkaCircus macrourusgps-paikannuskevätmuuttosatelliittiseurantaselja

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.