Arosuohaukka Seljan talvi on sujunut Marokossa ilmeisen turvallisesti. Se on viihtynyt lähes koko talven pienellä, noin 5 x 15 kilometrin alueella Aferkatin kaupungin pohjoispuolella, noin 200 kilometriä Agadirista etelään.

Selja oli samoilla seuduilla kun viimeksi kerroimme siitä 23. marraskuuta. Nyt tiedämme, että juuri silloin Selja oli matkalla pienelle tutkimusmatkalle etelään, Länsi-Saharaan, mistä se palasi 30. marraskuuta.

Länsi-Saharan kierrosta lukuun ottamatta Selja viihtyi neljä kuukautta tutulla talvireviirillään, missä se kävi päivisin saalistelemassa pelto- ja pensaikkoalueella. Illaksi se lensi noin kymmenen kilometrin päähän kaakkoon yöpymään. Satelliittitiedot paljastavat, että Seljalla oli kaksi vaihtoehtoista suosikkipaikkaa, minne se palasi yöpymään miltei joka ilta.

Kevään muuttovietti vei voitin aamupäivällä 21.3., jolloin Selja suuntasi koilliseen kohti Agadiria. Ensimmäisen muuttopäivän aikana se lensi noin 200 kilometriä, ja se paikannettiin paikallista aikaa iltakahdeksalta parikymmentä kilometriä Agadirin eteläpuolella.

Turvallista kotimatkaa Selja!

arosuohaukkaCircus macrourusgps-paikannuskevätmuuttosatelliittiseurantaselja

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.