Seljan muutto on edennyt tasaisen varmaan tahtiin Espanjasta Ranskaan. Maaliskuun 26. päivään mennessä se oli lentänyt Marokosta Espanjaan lähelle Badajozin kaupunkia, noin 230 kilometriä Madridista länsilounaaseen.

Maaliskuun 27. Seljan matka jatkui 266 kilometriä Badajozista lähelle Salamancaa. Seuraavana päivänä 28.3. Seljan jatkoi edelleen kohti pohjoista, ja saapui 278 kilometrin päiväetapin jälkeen Medina de Riosecoon. Nyt se oli saapunut jo Pohjois-Espanjaan, Biskajanlahden eteläpuolelle.

Seurasi tähän astisen muuttomatkan toinen pitkä etappi. 29. maaliskuuta aamupäivän aikana Selja lensi yli 235 kilometriä Medina de Riosecosta Biskajanlahden rannalle. Sieltä se jatkoi suoraan Biskajanlahden kaakkoiskulman yli Baskimaalta Ranskaan. Tätä reittiä pitkin se kiersi Pyreneiden vuoriston. Selja suuntasi merelle vajaa 20 kilometriä Bilbaon länsipuolelta, merietappi oli noin 150 kilometriä. Selja rantautui lähellä Plage du Cap de l´Homyn kylää, 80 kilometriä Bordeaux’sta etelään. Sinne Selja jäi lepäämään 418 kilometrin lentorutistuksen jälkeen.

30. maaliskuuta Selja jatkoi muuttomatkaansa kohti koillista. Se lensi ohi Bordeaux’n, Cognacin ja jäi yöpymään Joué-lés-Toursin lähelle, noin 200 kilometriä Pariisista lounaaseen.

Kuun viimeisenä päivänä, 31. maaliskuuta Selja lensi lyhyemmän, noin sadan kilometrin päiväetapin. Se jäi yöpymään Pariisin lounaispuolelle parikymmentä kilometriä kaupungista lounaaseen.

Huhtikuun 1. päivä Selja lepäsi, ja se lensi vain kymmenkunta kilometriä. Se on edelleen samoilla sijoilla lähellä Chapelle-Royalen kylää, maaseudulla Pariisin lounaispuolella.

arosuohaukkaCircus macrourusgps-paikannuskevätmuuttosatelliittiseurantaselja

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.