Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) Siisti Biitsi -kampanja haastaa kaikki Suomen rannikon ja Ahvenanmaan siivoustalkoisiin. Kampanja-aika on 12.5.–25.5.

“Talkoisiin voi osallistua vaikka työ- tai harrastusporukalla, yhdistyksenä tai ihan kavereiden kesken”, sanoo Siisti Biitsi -kampanjan projektikoordinaattori Jenny Gustafsson. “Kohderannan ja siivouspäivän saa valita itse.”

Kampanja on jatkoa PSS ry:n kaksivuotiselle Marlin -projektille, joka tutki rannikoiden roskaisuutta Suomen, Viron, Ruotsin ja Latvian rannikoilla. Tutkimusmaista Suomen rannikko oli kaikkein roskaisin.

“Rantojen siivouksen lisäksi Siisti Biitsi -talkoissa on tarkoitus kartoittaa laajemmin, minkälaista roskaa Suomen rannoilta löytyy”, Gustafsson sanoo. “Talkooryhmiä pyydetään täyttämään roskan laatua koskeva kysely joko verkko- ja puhelinsovelluksen tai nettisivuilta
tulostettavan lomakkeen avulla.”

PSS ry on toistaiseksi ainoa taho, joka tutkii säännöllisesti Suomen rannikon roskaisuutta.

Lisää talkoolaisia kaivataan

Toistaiseksi talkoisiin on ilmoittautunut viitisen kymmentä siivousporukkaa. Tämä on noin puolet kampanjan tavoitemäärästä.

“Tiedän, että tämän lisäksi monta talkooporukkaa aikoo osallistua, vaikkei virallista ilmoittautumista ole vielä tehty”, Gustafsson sanoo. “Suomen talkookulttuuri on niin eläväistä, että uskon meidän saavuttavan tavoitteemme.”

Varsinaista takarajaa ilmoittautumiselle ei ole, mutta kampanjan järjestäjät toivovat, että talkoista ilmoitetaan ja tiedot roskan määrästä ja laadusta toimitetaan PSS ry:lle. Näin yhdistys pääsee edistämään myös arvokasta rannikoiden roskatutkimusta.

“Tässä alkaa olla jo jännitystä ilmassa, kun tapahtuma lähenee”, Gustafsson sanoo.

Lue lisää Siisti Biitsi -kampanjasta täältä >> 
Ilmoittaudu talkoisiin täältä >> 

merirannatroskaSaaristosiisti biitsitalkoot

Anna luonto lahjaksi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet luonnonsuojelutyötä.
Joulutarjous lehti+digi vuodeksi 59,50 €