Suomen Luonnon viime vuoden syksyllä ilmestyneen numeron 9/2023 kansi on valittu Vuoden aikakauslehtikanneksi aikakauslehtien Editkilpailussa. Kilpailun palkinnot jaettiin eilen Helsingissä.

Yleisö äänesti Suomen Luonnon kannen voittoon 1 152 äänellä. Kansiäänestys oli käynnissä Editkilpailun sivustolla maaliskuun ajan. Äänestettävänä oli kymmenen ammattilaisraadin valitsemaa kantta. Yhteensä ääniä annettiin 3 970.

Kannen on suunnitellut lehden AD Marika Eerola, tekstit teki toimituspäällikkö Antti Halkka ja kannen kuvankäsittelystä vastasi Atte Karttunen, jotka ottivat palkinnon vastaan päätoimittaja Heikki Vasamiehen kanssa.

Editkilpailun sivut toteavat, että ”äänestäjien mukaan kansi oli ajankohtainen, kiinnostava ja tunteisiin vetoava. Se viestittää myös meidän kaikkien vastuusta luonnosta”. Sivuille on myös poimittu kolme perustelua:

Hypnoottisen lumoavat norpan kasvot! Vesi, valo ja värit! Rauhallinen ja tyyni kansi, jossa on vain hillitysti elementtejä. Olennainen nousee esiin – kirjaimellisesti.

Mukavaa kontrastia tämän hetken karuun maailmantilanteeseen. Vie ajatukset luontoon ja rauhalliseen tunnelmaan.  

Kannen kuva on puhutteleva. Otsikko saa pohtimaan kysymystä ja innostaa lukemaan jutun lehdestä – täyttää siis tehtävänsä erinomaisesti.

Kannen saimaannorppakuvan oli ottanut Itä-Suomen yliopiston tutkija Mervi Kunnasranta.

Suomen Luonto sai Editkilpailussa myös kolme kunniamainintaa: toimittaja Anna Tuominen Vuoden aikakausmediatoimittaja -sarjassa, lehden digiarkisto Vuoden digi -sarjassa ja Vuoden turhakkeen kehittäminen ilmiöksi Erikois-Edit -sarjassa. Kilpailun kaikki voittajat löytyvät Edikilpailun sivuilta.

Suomen Luonto sai nyt kansipalkinnon toista kertaa. Lehden aiemmin saamista palkinnoista on tietoa täällä.

Anna TuominendigiarkistoEditkilpailukansinorppasaimaannorppaSuomen LuontoVuoden aikakauslehtikansiVuoden turhake

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.