Tuore numero on kolahtanut tilaajien postiluukusta ja löytyy irtonumeroina kaupoista. Varislintujen kaupungistumisen keinot tarkkailussa lehden sivuilla 16–25.

Muita aiheita mm. valkohäntäkauris, ritariperhosen talvehtiminen, Eläinmuseo, sammalet, hiiripöllön vaellus,  ilmaston lämpeneminen Suomessa ja paljon muuta mielenkiintoista luonto- ja ympäristöasiaa. Retkeilemme myös Siikanevalla ja tapaamme Itäkairan prinsessan!

Naakat valtaavat kaupungin taivaan
Noin 3500 naakkaa saapuu joka ilta Lahden kaupunkiin läheiseltä kaatopaikalta. Ne muodostavat pienempiä parvia ja lentelevät ympäriinsä etsien yöpymispaikkaa. Videolla eräs parvi lentää Lahden kaupunginsairaalan puiston yllä. Myöhemmin parvi pudottautuu puihin yöpymään.
Varislinnuista lisää Suomen Luonnossa 9/2013.
Katso video naakoista Lahden taivaalla >>

Itäkairan prinsessa
Urho Kekkosen kansallispuistossa kulkee Sirkka ikonen, salaperäinen salojen vaeltaja. Lue koko tarina Suomen Luonto -lehdestä!
Katso esimakua jutusta >>

Museon hiljainen lajikirjo
Helsingin Luonnontieteellisen museon näyttelyt ovat vain osa rakennuksen toimintaa. Talossa tehdään myös biologista tutkimusta ja ylläpidetään lajinäytteiden kansalliskokoelmaa. Kävimme tutustumassa museon arkeen. Lue koko juttu tuoreesta lehdestä!
Museoartikkelin toimittaja Mirva Uotila paljastaa havaintoja jutun tekemisen taustalta >>

Kuuden lisäasteen tiellä
Uudet ilmastomallit näyttävät, miten Suomen käy, jos ilmastopäästöt jatkavat nykymenolla.
Katso ilmasto-juttuun liittyvät lisäkartat >> 

Hukkamies-dokumentti kuvaa suden ja ihmisen suhdetta
Juha Suonpään ohjaama Hukkamies perustuu Ronkaisen kuvaamiin videomuistiinpanoihin 13 vuoden ajalta. Se kertoo ihmisen ja erittäin uhanalaisen eläimen ristiriitaisesta suhteesta. Hukkamies TV1:ssä 25.11. Lue arvio dokumentista 15.11. ilmestyvästä Suomen Luonto -lehdestä!
Katso traileri >>

Korpin laulu soi syyssuolla
Siikaneva on Pirkanmaan erämaisin suo. Hienoimpien alueiden halki kulkee kymmenen kilometrin pitkospuu- ja polkureitti. Metsäsaarekkeet puujättiläisineen ovat kuin katedraaleja.

 

Tilaa Suomen Luonto!

Tilaa paperilehti kotiisi täältä >>>
Irtonumero 8,50 € Lehtipisteestä, katso täältä lähin myyntipiste >>>.

Digitaalinen näköisversio Lehtiluukusta >>> 4 €.
Suomen Luonto on nyt myös App Storessa ladattavissa iPhoneen ja iPadiin! Lataa sovellus >>

lehtiuusin lehti

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.