Talkooväki nautti niin runsaasti talon juomia ja ruokia, että lopulta oksensivat. Jätökset lapioitiin kompostiin, jossa kettu oli oppinut käymään. Kun palasin talkooväkeä kyydittämästä, näin metsätiellä ketun, joka kulki hoiperrellen tien laidalta toiselle ja lopulta oksensi! Tuliko kettu humalaan?

Mielenkiintoinen tarina, jonka tapahtumat ovat uskottavia. On täysin mahdollista, että kettu ennätti käydä tuntemallaan kompostilla ruokaa etsimässä. Ihmisten oksennukset kelpasivat varmasti sille. Sen sijaan on epätodennäköistä, että kettu sai niitä syödessään niin paljon alkoholia, että tuli humalaan. Kysyjän olettamus, joka perustuu samana iltana nähdyn ketun hoiperteluun, on mielestäni liian rohkea. Emmehän voi varmasti tietää, että tiellä nähty kettu oli ylimalkaan sama yksilö, joka oli käynyt oksennukset hotkimassa.

Hoipertelulta vaikuttavaan kulkuun saattoi olla jokin muu syy, ehkä ravinnon etsintä tien laidoilta. Petoeläimet oksentavat usein sulamattomia aineksia mahastaan, joten oksentaminenkaan ei osoita, että eläin olisi ollut humalassa. Joka tapauksessa hurjat juhlat kysymyksen tekijällä on ollut – toivottavasti vasta työn tultua tehdyksi!

kettukomposti

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.