Haku koulutukseen on päättynyt.

Oletko tohtorikoulutettava, post doc tai kokeneempi tutkija? Oletko keskittynyt luonto- ja ympäristöaiheisiin? Kaipaatko oppia tieteen kansantajuistamiseen lehdissä, blogeissa, podcasteissa tai sosiaalisessa mediassa?

Suomen Luonto ja #muutos-verkkolehti kouluttavat jo viidentenä vuonna peräkkäin luonto- ja ympäristöaiheisiin perehtyneitä tutkijoita toimittajan työtapoihin. Kaksipäiväinen koulutus järjestetään 2.–3.4.2020 Helsingissä Lapinlahden Lähteen auditoriossa (Lapinlahdenpolku 8).

Suuren suosion saanut ilmainen koulutus avataan tänä keväänä aiempaa suuremmalle joukolle. Koulutukseen ei nyt tarvitse hakea, vaan kriteerit täyttävät tutkijat voivat ilmoittautua vapaasti mukaan. Kukin koulutuksen käynyt saa mahdollisuuden bloggaamiseen Suomen Luonnon verkkosivuilla. Noin kymmenen osallistujan ideasta Suomen Luonnon toimitus jalostaa yhdessä toiseen vaiheeseen valitun osallistujan kanssa vuoden 2020 kuluessa podcast-jakson tai pitkän aikakauslehtijutun.

Kaksipäiväiseen koulutukseen sisältyvät seuraavat tietoiskut:

  • Tutkijan ja toimittajan ajattelutapojen erosta
  • Journalistin perustyökalut: jutun rajaaminen ja näkökulma
  • Blogi, essee, kolumni – omaääniset tekstilajit
  • Kuvallinen ilmaisu netissä ja printissä.
  • Podcast – mikä, miten, miksi?
  • Huomiotalous sosiaalisessa mediassa

Koulutuksen järjestää Suomen Luonto -lehti yhteistyössä vierailevien luennoitsijoiden kanssa. Mukaan pääsee sata ensimmäistä ilmoittautujaa, ja myös aiempina vuosina mukana olleet ovat tervetulleita. Ilmoittautuminen suljetaan 29. helmikuuta klo 12.

Ilmoittaudu #muutos-koulutukseen!

  • Onko sinulla kokemusta kansantajuisten tekstien tai podcastien tekijänä, kuvittajana tai kuvaajana? Millaista?
koulutusluontoMuutostoimittajakouluYmpäristö

Tilaa uudistunut Suomen Luonto!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!