Meijerin kellarin tuoksu. Se on jäänyt vahvana lapsuuden muisti- ja tuoksukuvana mieleen Oulun yliopiston dosentti Olli Loukolalle.

”Se tuoksui hyvälle”, hän muistelee ja miettii samalla, mitä muisti oikeastaan on.

”Onko se aivojen hermokimppujen muutos vai aivosolujen verkostojen tihentymä, sitä ei tarkkaan tiedetä. On ihmeellistä, miten asioita varastoituu aivoihin ja niitä voi pitkän ajan päästäkin nähdä mielessään kuvana tai haistaa tuoksuna.”

Haluatko lukea koko jutun?

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä
Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia.

🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme
Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon. 

🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä.
Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.

📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Lehti + Digitilaus sisältää

  • 10 painetun lehden numeroa vuodessa.
  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.

Digitilaus sisältää

  • lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
  • vain verkossa julkaistavat jutut.
  • näköislehden.
  • arkiston vuodesta 1941.
eläinten muistihömötiainenkarhukimalainenkimalaisten muistitutkimuskuuntelemuistitutkimusnärhiOlli Loukolaoravaruokakätkösusi

Tilaa Suomen Luonto

Opi tuntemaan luontosi ja tue sen suojelua!
Suomen Luonto digitilauksen ensimmäinen kuukausi nyt 1 €!