Haperot voivat olla aloittelevalle sienestäjälle haastava sienisuku, sillä haperoihin kuuluvia lajeja on paljon ja niitä on vaikeea tunnistaa toisistaan.

Viinihapero on yksi parhaista haperoista. Suomen Luonnon sieniasiantuntija Lasse Kosonen kertoo, että haperoissa kirpeät ovat hylättäviä sieniä, mutta miedot herkullisia ruokasieniä.

Katso myös muut videot:
Haaparousku kuuluu suomalaisten suosikkeihin
Älä sekoita herkkutattia ja sappitattia

haperosienestyssienisienivinkkisyksy

Joululahjaksi hetkiä ja retkiä luonnossa!

Kuksa sekä lehti käteen ja luontoon: Suomen Luonto -lehti johdattaa seikkailuun ja metsän siimekseen piilotetun tiedon äärelle.

Joulutarjous: lehti+digi vuodeksi 63,50 €