Saukko on runsastunut vesipeto. Niitä arvioidaan elävän Suomessa noin 3000–4000 yksilöä. Keskitalvella on paras aika havainnoida saukkoa, koska ne kalastelevat jokien sulapaikoilla.

Näitkö sinä saukon? Näitkö saukon jäljet? Lähetä havaintosi Suomen Luonnolle.

Ilmoita havainto: merkitse havaintopaikka ja lähetä mahdollinen kuvakin. Suomen Luonto kerää aineistoa tammikuun numerossa julkaistavaa saukkojuttua varten. Silloin sinun havaintosi on arvokasta ensi käden tietoa.

 

ILMOITA HAVAINTOSI TÄÄLLÄ

havaintohavaintokarttasaukko

Suomen Luonto tekee hyvää!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!