Keltavahvero eli kantarelli viihtyy koivumetsässä polkujen varrella, mutta myös kuusikossa piiloutuneena heinikkoon tai sammaleeseen. Kantarellista saa herkullisen kastikkeen, muhennoksen, keiton tai vaikka piiraan.
1.1.2013Teksti: Annakaisa Vänttinen
Keltavahvero eli kantarelli viihtyy koivumetsässä polkujen varrella, mutta myös kuusikossa piiloutuneena heinikkoon tai sammaleeseen. Kantarellista saa herkullisen kastikkeen, muhennoksen, keiton tai vaikka piiraan.
Suomen Luonnon sieniasiantuntija Lasse Kosonen kertoo, miksi kantarelli on Suomen suosituin sieni.
Annakaisa Vänttinen
Suomen Luonnon verkkotuottaja kehittää suomenluonto.fi-sivustoa ja kirjoittaa sivuille retkivinkkejä sekä arjen havaintoja ympäristöstä, ekologisesta elämäntavasta ja kuluttamisesta.
Marjoja, sieniä ja kotimaista kalaa soisi syötävän enemmän siksikin, että Euroopalle on osoittautunut haastavaksi saada unionissa kulutetun ruoan ekologinen jalanjälki edes kohtuulliselle tasolle.
Kesän ja syksyn raja jakaa ihmisiä. Joillekin kesä loppuu kun koulut alkavat ja palataan töihin. Toiselle kesään kuuluu vielä loppusuven siritys ja tummat illat.