Kuivattuja yrttejä ja muita luonnonantimia voi käyttää monipuolisesti. Vuohenputki sopii kuivattuna suolan sekaan makua antamaan. Kuivatut herkkutatit säilyvät pitkään eivätkä vie tilaa pakastimessa. Kuvat: Heikki Eriksson
Säilö villi ja viljelty sato ekologisesti hapattamalla ja kuivaamalla
Luonnontuoteneuvoja Maija Suomela ja puutarhuri Kimmo Englund keräävät villivihanneksia ja viljelevät omaa palstaa, ja antavat vinkit monipuoliseen sadon käyttöön ja ekologiseen säilömiseen.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Suomen luonnossa kasvaa kymmeniä ellei satoja syötäviä villejä kasvilajeja, niin sanottuja villivihanneksia. Tässä podcastjaksossa luonnontuoteneuvoja ja yrittäjä Maija Suomela kertoo parhaat neuvonsa villivihannesten keräämiseen ja käyttöön.
Olisiko tänä keväänä aika tutustua maukkaisiin villivihanneksiin? Moni yleisesti rikkaruohona pidetty luonnonkasvi on hyvänmakuinen ja ravinteikas täydennys lautaselle.
Kysyimme kolmelta asiantuntijalta, mitä haitallisia aineita luonnonantimissa voi olla, ja missä kannattaa välttää villiyrttien, marjojen ja sienten poimimista.