Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali järjestää yleisölle avoimia elokuvanäytöksiä osana Kierrätystehdas-tapahtumaa Kaapelitehtaalla 4.5.2013. SINFF Goes Kierrätystehdas koostuu kolmesta näytöksestä joihin kaikkiin on vapaa pääsy. Ikärajattomat näytökset järjestetään Kaapelitehtaan Turbiinisalissa johon mahtuu kerralla n. 150 katsojaa. Saliin pääsee 20 minuuttia ennen näytöksiä.

Ohjelma la 4.5.2013.

Klo 11.30-13.00: Jäätä rakastavat (53min)

Maailman vähälukuisimman hylkeen alle 300-yksilön kanta elää verkkokalastuksen ja rantarakentamisen puristuksissa Saimaan pienissä järvialtaissa ja lähempänä ihmistä kuin mikään muu hylje. Jää ja lumi ovat arktisen hylkeemme turva ja ilmastonmuutos on lisännyt norppien ahdinkoa leutojen talvien kurimuksessa. Saimaannorppaan kohdistuukin suuri ja välitön uhka hävitä maapallolta. Dokumentissa katsoja viedään Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden mukana järville ja jääkentille, jossa seurataan radiolähettimillä varustettujen yksilöiden liikkeitä, elämää ja kohtaloita.

Ohjaaja: Juha Taskinen
53min, Suomi, 2010

Klo 13.30-15: Tavarataivas (80min)

Tavarataivas kertoo 26-vuotiaan Petrin omalaatuisesta ihmiskokeesta. Alussa on mies, joka kokee tavarantäyteisen elämänsä ontoksi. Hiljalleen kehittyneen ahdistuksen raunioille syntyy rohkea seuraavaan neljään sääntöön nojaava projekti: 1) yhden vuoden ihmiskoe 2) kaikki tavarat varastoon 3) enintään yksi tavara päivässä takaisin 4) älä osta mitään tavaraa.

Ohjaaja: Petri Luukkainen
80min, Suomi, 2012
http://www.tavarataivas.fi
Tuotanto: Anssi Perttala / Unifilm Oy

 

Klo 15.30-16.30: Treffit (7min) ja Tanssiin kutsu (51min)

Treffit (7min)

Jenni Toivoniemen käsikirjoittama ja mm. Sundance Film Festivalilla palkittu lyhytelokuva kertoo kolmen ihmisen ja kahden kissan treffeistä.

7min, Suomi 2012
Tuotanto: Lotta-Kaisa Riistakoski / ELO Film School Helsinki & Elli Toivoniemi / Tuffi Films

Tanssiin kutsu (51min)

Naaraat ja koiraat kokoontuvat tehdäkseen vaikutuksen vastakkaiseen sukupuoleen, valitakseen huolellisesti kumppanin ja kasvattaakseen uuden sukupolven. Monille linnuille monimutkainen tanssi on tärkeä osa parittelurituaalia. Osa lintujen tansseista on sulokasta paritanssia, metsot taas ottavat rajusti soitimella yhteen. Metsot ja teeret tanssivat Suomen keväässä, 15 000 kurkea tanssii Lounais-Ruotsin Hornborgajärvellä ja virolaiset suokukot pörhistelevät komeita höyheniään soitimella. Elokuvan kuvannut suomalainen Jan Henriksson on kuvannut luontodokumentteja yli 20 vuotta.

51 min, Ruotsi 2008
Tuotanto: Scandinature

 

Tarkemmat saapumisohjeet: www.kaapelitehdas.fi/sijaintikartta

Facebook event: http://www.facebook.com/events/328527020584410/

 

Kierrätystehdas Kaapelitehtaalla 4.-5.5.2013.

Kuudetta kertaa järjestettävä Kierrätystehdas -tapahtuma tarjoaa parhaimmat vinkit kestävään elämäntapaan ja ekologiseen kuluttamiseen. Kauppatorilta löytyy yli 40 yrityksen valikoimasta satoja kierrätysmateriaaleista ja ekologisin menetelmin valmistettuja tuotteita. Tapahtumassa on useita työpajoja, jossa pääsee ohjatusti luomaan uutta ja Ilmaistorilla laitetaan käyttökelpoiset tavarat uudelleen kiertoon. Samalla voi esimerkiksi laittaa fillarin kesäkuntoon tai tehdä ekologisen äitienpäivälahjan. Tapahtuman järjestää Kierrätystehdas ry. Kierrätystehdasta täydentää jälleen Ilmastoinfon tuottama Energiatehdas, jonka teemana on tänä vuonna energiatehokkuus sekä ruokahävikin pienentäminen.

Samaan aikaan Kaapelitehtaalla on myös luonnonkosmetiikkaa, ekokosmetologeja ja -kampaajia esittelee Pro luonnonkosmetiikka ry:n järjestämä Luonnonkaunis-tapahtuma, jonka tapahtumapaikkana toimivat Puristamo ja Valssaamo.

 www.kierrätystehdas.fi

 

Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali järjestetään elokuussa

Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali järjestetään 23.-25.8. Luontoelokuvia esitetään kolmena päivänä yli 20 luontoa käsittelevää elokuvaa. Esityspaikkoina toimivat historiallinen Olavinlinna ja Savonlinnan elokuvateatterit.

Mukana on niin kotimaisen luontoelokuvan parhaimmistoa kuin myös ulkomaisia menestysteoksia sekä elokuvia, joissa perehdytään syvällisemmin ihmisen ja luonnon väliseen suhteeseen myös fiktion keinoin.

Luontoelokuvien lisäksi festivaalin ohjelmistoon kuuluu myös musiikkia ja elokuvaa yhdistävä festivaaliklubi, luontoa käsittelevä seminaari sekä lyhyitä esittävän taiteen työpajoja.

www.sinff.fi

 

Juha TaskinenKierrätystehdasluontoelokuvanorppaSavonlinnan luontoelokuvafestivaalit

Tunne luontosi, tue luonnonsuojelua

Suomen Luonnosta saat ajankohtaista luontotietoa ja
innostavia vinkkejä luonnonharrastukseen.
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.