290/365

Näitä kuvia ottaessani paistoi taustalta, mutta kohdalla satoi itse asiassa jo ankarasti, ainakin herevästi – ja kylmästikin. Kamerat saivat luvan kestää sen avulla miten niitä pystyin puseron avulla suojaamaan. Sillä juuri tällaisena maisema ei ehkä toistu kuin sattui viime viikon maanantaina.

Kuvan puut ovat kaksi nuorinta Jaluksen kolmesta tammesta, joista ainakin kolmas, vanhin ja suurin mainitaan pyhäksi tammeksi, yhdeksi monista Viron pyhistä puista. Ehkä sanonta osaltaan korostaa puiden erityistä kauneutta maisemassa sekä metsien ja puiden monitahoista merkitystä ja suojelua.

Sadepisaroiden prismat synnyttävät sateenkaaren ylimmässä ja alimmassa kuvassa juuri tammen juureen. Sateenkaaren osoittama aarre on siis tuo tammi. Hetkeä aiemmin sateenkaari jäi toisessa kuvassa vähän etäämmälle holvaamaan puita, kahtenakin kaarena, joista himmeämpi uloimpana.

Valokuvaan näitä puita aina kun osun kohdalle, kaikenlaisissa valoissa ja tunnelmissa, näin syksyin, talvella, keväällä ja kesällä, valoissa, vastavaloissa, sumussa, eri sävyissä, kuutamolla, aivan hämärissäkin.

Pyhä puuruskasateenkaarisyksytammivuosi luonnossa

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.