Joskus arki vie ihmistä, vaikka toisin päin olisi toive. Toukokuu on jo pitkällä, mutten ole ehtinyt kevättöihin pieneen vuokrapuutarhaani. Ensivisiitillä hirvittää vähän, mikä viidakko palstalla mahtaa olla vastassa.

Vihreäähän siellä jo tosiaan on! Erityisesti ruoho kasvaa hyvin. Piknik-alueemme näyttää siis laajentuvan, eläköön leppoisat eväshetket. Ihan toivottomalta tilanne ei kuitenkaan näytä, sillä syksyllä tuli sentään käännettyä perunamaa sekä juures- ja salaattipenkit. Tätä palstaa on ystävän kanssa viljelty jo useampi vuosi, joten ei se onneksi ihan heti täysin villiinny.

Satoakin saan kerättyä heti runsaasti, sillä ruohon seassa rehottavat villivihannekset. Poimin mukaan vuohenputkea ja nokkosta, voikukkaakin olisi mukavasti tarjolla. Pitääpä kurkata Villivihannekset-sovelluksesta kokkausideoita!

Illalla facebook tuo esiin muiston savisen perunamaan kääntämisurakasta muutama vuosi taaksepäin. Nyt kun painoin lapion maahan, se nousi kevyesti. Maa oli mukavan multavaa ja kuopasta kurkkasi useampi liero. Palstapuutarhan tämän kesän näkymät alkavat tuntua valoisammilta. Perunoita maahan siis seuraavalla visiitillä!

vuohenputki

Palstan kevätsatoa: monikäyttöinen villivihannes vuohenputki. Kuva: Elina Juva

 

nokkonen

Palstan kevätsatoa: terveellinen nokkonen. Kuva: Elina Juva

kasvimaakevätpalstapalstapuutarhuri

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.