285/365

Suomessa on monia kauniita arboretumeita eli puulajipuistoja. Yksi tunnetuimmista on Mustilan arboretumi Elimäellä. Helsingissä on mm. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha. Monissa kaupungeissa ja kunnissa on kauniita arboretum -puistoja.

Kaikissa pohjoismaiden pääkaupungeissa on arboretumit tai useampiakin. Tromssassa on hyvin pohjoinen arboretum. Helsingissäkin on Kaisaniemen lisäksi mm. pieni Meilahden arboretum. Skotlannin arboretumit ovat vaikuttavia ikivanhoine valtavan suurine puineen ja melkein puiden korkuisine rhodoineen.

Nyt on aivan ihana ajankohta kävellä arboretumeissa. Puiden ja pensaiden lehdet loistavat ruskassa. Puitten hedelmät ja pensaiden marjat ovat kypsyneet. Ne houkuttelevat pajonkin lintuja.

Lyhyellä käynnillä eilen Meilahden arboretumissa kuvasin mm. pikkukäpylintuja, jotka ovat oleskelleet arboretumissa jo pitempäänkin. Rastaita vilisi puissa ja pensaissa, punarintoja pensaiden alla. Palokärkikin huuteli, samoin harmaapäätikka.  Mustapääkerttunaaras vielä viivytteli arboretumin suojassa.

Tämän blogin lintuina esiintyvät eilisen pikkukäpylinnut, havupuiden siemenillä elävät linnut, jotka pesivät vaikka keskitalvella, jos käpyjen siemenet kypsyvät silloin poikasten ruoaksi.

 

ArboretumArboretumin linnutPuulajipuistovuosi luonnossa

Tunne luontosi, tue luonnonsuojelua

Suomen Luonnosta saat ajankohtaista luontotietoa ja
innostavia vinkkejä luonnonharrastukseen.
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.