116/365

Kaikki otsikon linnut ovat asettuneet pesimään pihapiiriin. Mustarastaan pesä on piilossa piippuköynnöksen vahvojen varsien varassa talon seinällä. Siinä se on myös hyvässä turvassa esimerkiksi harakalta.

Punarinta ja mansikanlehti.

Punarinnan pesäpaikkaa ei ole ihan helppo havaita. Sattumalta olen löytänyt sen kerran kellarin rappujen rakosesta ja hyvin matalalla oksien suojassa olleesta isoreikäisestä leppälinnun pöntöstä. Nyt tiedän, että pihan vaiheilla on kaksikin reviiriä. Tässä on hyvin oksia ja juurakkoja metsänreunassa pesän piilottamiseen. Myös kompostikehikkojen raot antavat punarinnalle mahdollisuuden pesäpaikan valintaan, Niistäkin olen punarinnan kerran löytänyt. Kannattaa ottaa huomioon puutarhurin kevättöissä!

Hyvä konsti nähdä punarinta läheltä, on kastella kukkapenkki, varsinkin nyt kun on kuivaa. Punrarinta ilmestyy pian etsimään pintaan nousseita lieroja.

Sepelkyyhkyt pesivät tuttuun tapaan niin tuuheassa tuijassa, että se tarjoaa täyden suojan. Pikkuhiljaa odottelen ensimmäisiä hyönteissyöjiä saapuvaksi pihan laitamille, ensimmäisenä ehtii tiltaltti.

Sepelkyyhky tulee lähelle, mutta on valpas ja varovainen.

mustarastaspihapunarintasepelkyyhkyvuosi luonnossa

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.