Ai niin, vessapaperia! Muistin viime tingassa kauppareissullani ja kurvasin kärryineni vessapaperihyllylle. Siellä minulta taisi päästä hörönauru. K-Supermarketin valikoimiin on näköjään tullut kätevä uutuus: Niksi WC-paperi. Ja arvaattekin jo: vessapaperiin on painettu toinen toistaan kätevämpiä Niksi-Pirkan loistavia, monesti luontoa säästäviä niksejä. Kuinka monta erilaista uusiokäyttötapaa sukkahousuille onkaan!

Ja tiedoksi: En koskaan – siis tätä poikkeusta lukuun ottamatta – osta vessapaperia, johon on painettu kuvia tai tekstejä. Asian kiteytti perheenjäsen, jolle esittelin uutuutta: ”Niksejä! Tollahan pyyhitään p******ä!”
Minustakaan niksien oikea paikka ei ole vessapaperi, vaikka täytyy tunnustaa, että olen vessassa istuskellessani avannut rullia ja lukenut kaikki niksivariaatiot jo kertaalleen ja naureskellut ääneen. Tämä sopii luonnonystävälle: ”Jos rinkan olkaimet hiertävät, sujauta pehmusteeksi olkatoppaukset vanhasta puserosta.”

Ehkä raskauttavampaa paperin valmistuttajan Ruokakeskon kannalta on se, että paperi on valmistettu Saksassa!
Toista kertaa ei niksipaperia taideta meidän pikkulaan kantaa. Mutta pakkauksessa olevaa niksiä voi onneksi kokeilla hylsyllä kuin hylsyllä:
”Vessapaperin hylsyillä saat aivan upeat kiharat kutreihisi. Pyöräytä hylsy puolikuiviin hiuksiisi, kiinnitä pinneillä ja anna kuivua. Sitten vain juhlimaan!”

niksitniksivessapaperivessapaperi

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.