Enää kahdeksan yötä Vuoden turhakkeen julkistamiseen! Vuoden 2016 turhake selviää 9. joulukuuta, kun Suomen Luonnon uusin numero ilmestyy.

Vuoden turhake on pitänyt hienosti pintansa ja suosionsa. Saimme tänäkin vuonna liki 1800 vastausta, joissa ehdotettiin yli 500 erilaista turhaketta. Tänä vuonna me Suomen Luonto -lehden toimituksessa valitsimme ehdokkaiden joukosta jo 17. turhakkeen. Ensimmäinen turhake oli lehtipuhallin ja viime vuonna tittelin sai muovinen kananmunakotelo.

Joulukuun lehdessä ilmestyvää turhake-juttua kirjoittaessani pyysin työkavereitani tuomaan kotoaan ehdokaslistalta löytyviä turhakkeita. Sain niitä aika monta ja osa jutun kuvissa olevista esineistä onkin löytynyt omasta takaa.

Turhakkeita alkoi kertyä työhuoneeni kaapin päälle ja ne herättivät kiinnostusta ja keskustelua: ”Mistä sä tän ostit? No, mutta tämähän on kätevä! Siis miten tää toimii?”

Ja taas voidaan todeta, että toisen turhake on toisen hyödyke. Esimerkiksi banaanikotelo on varmasti ollut miltei joka vuosi turhake-ehdokaslistalla, sillä se ei ole vielä saanut kirkkainta kruunua tässä mittelössä. Ja jos työkaveriin on uskomista, niin ei se sitä ansaitsekaan. Bansku pysyy kotelossa hyvin kuosissaan, vaikka jäisi laukun pohjalle kolmen kirjan alle. Ilman koteloa se olisi muusia ja kirjoihinkin tarttuisi pikanttia mössöä ja tuoksua.

Onhan banaanilla tietysti aivan upea oma suojapuku, siis kuoret, joten valmiiksi kuorittu banaani kaupan hyllyllä nostaa heti turhaketuntosarvet pystyyn. Valmiiksi kuorittu banaanikin löytyy tämän vuoden turhake-ehdokaslistalta. Mutta maltetaan siis vielä hieman! Ensi viikolla se selviää!

Voit ehdottaa jo Vuoden turhaketta 2017.

banaanikoteloTurhakeVuoden turhake

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.