Minä ja lapset jäimme viime viikolla kesälomalle, mutta puolisolla jatkuu vielä etätyöt. Lähdimme muutamaksi päiväksi pois kotoa työntekoa häiritsemästä. Pitkästä aikaa hyppäsimme julkisten kyytiin. Muutaman vaihdon jälkeen nousimme bussista pois Vanhan Porintien varressa ja sukelsimme metsän siimekseen. Löysimme helposti polun, jonka oli määrä johdattaa meidät Nuuksion rauhallisille reuna-alueille.

Muita kulkijoita ei juuri tullut vastaan. Liekö syynä ollut sekin, että polut olivat paikoin vaikeakulkuisia. Lapset kiipesivät jyrkistäkin kohdista näppärästi, mutta itse jouduin välillä rinkan kanssa miettimään, kuinka pääsisin ylös tai alas. Aina reitti kuitenkin löytyi, ja eteemme avautui upeita maisemia ja paljon muutakin ihmeteltävää. Törmäsimme muun muassa polulla lämmitteleviin vaskitsoihin!

Ehdimme illaksi telttapaikalle lammen rantaan. Ensimmäisenä yönä siellä ei ollut lisäksemme muita retkeilijöitä. Käki kukkui ja rastaat lauloivat, kun kaivauduimme makuupusseihin nukkumaan. Ilman kaukaista autotien huminaa olisin voinut kuvitella olevani erämaassa.

Heti ensimmäisenä iltana huomasin, kuinka kovasti olinkaan tätä kaivannut. Suopursun tuoksua, neulasia varpaiden alla, metsälammen viileyttä, lukuhetkiä teltassa, ulkona keitettyä kahvia, kiveltä toiselle hyppiviä lapsia ja yhteisiä metsäseikkailuja. Ihan ohimennen arjen asiat painuivat mielen perukoille.

Viimeiseksi yöksi vaelsimme vähän suuremmalle telttapaikalle järven rantaan. Paikka oli kaunis, mutta tunnelma enemmän kuin pienellä leirintäalueella. Onneksi siellä oli ainakin keskellä viikkoa väljää ja rauhallista. Lapset pääsivät grillaamaan vaahtokarkkeja nuotiolla, polskimaan loivemmassa rannassa, harjoittelemaan kirveen käyttöä sekä seuraamaan naapuriteltan teinien kalastusta.

Kolme yötä telttaretkellä ei ollut kovin paljoa, mutta sen verran kuitenkin, että ehdimme päästä kesälomatunnelmaan. Nyt kotonakaan ei tunnu enää niin (korona-)arkiselta. Kiitos siis metsä – nähdään taas!

ps. Kun olimme retkellä, metsäpalovaroitus ei ollut voimassa ja uskalsimme tehdä tulet viralliselle nuotiopaikalle. Muista aina ennen tulentekoa tarkistaa ilmatieteenlaitoksen varoitukset. Jos metsäpalovaroitus on voimassa, ei nuotiopaikoillekaan saa tehdä tulia. Hyviä vinkkejä vastuulliseen tulisteluun löytyy myös Retkipaikasta.

järvilampimaisematNuotiopaikkaNuuksioNuuksion kansallispuistoretkeilyretkikeitinSinisorsasorsapoikuetelttatelttailutelttapaikkatrangiavaellusvaskitsa

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.