Täällä Katriina eli Tintti, Suomen Luonnon uusi toimitusharjoittelija. Harjoitteluni on lähtenyt vauhdilla käyntiin, joten nyt on hyvä aika fiilistellä ensimmäisiä työviikkoja. Toimittaja kuin olen, päätin asettaa itselleni kysymyksiä ja vastata niihin.

Miksi Suomen Luonto?

Hain harjoitteluun juuri tähän lehteen kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on tietenkin luonto. Vapaa-aikani vietän mieluiten samoilemalla metsässä, tarkkailemalla lähimetsän lintuja tai ihmettelemällä milloin mitäkin luonnon ilmiötä. Suomen Luonnossa voin tehdä harrastuksestani työn!

Toinen syy on se, että rakastan hidasta kirjoittamista ja pitkiä juttuja, joissa juttuaiheeseen pääsee sukeltamaan syvällle ja taustatyöt ehtii tehdä huolella. Vaikka hektisessä uutistyössäkin on puolensa, ei se vedä vertoja aikakauslehden tuomalle vapaudelle.

Mikä on ollut kivointa tähän mennessä?

Parasta ovat työkaverit, jotka ovat toivottaneet minut lämpimästi tervetulleeksi työyhteisöön. Neuvoja ja apua on aina saatavilla, eikä ole tarvinnut pelätä jäävänsä yksin pulmiensa kanssa. Luonnon parissa häärivät ihmiset taitavatkin olla aika mukavaa sakkia!

Sain heti harjoittelun alussa tehtäväkseni kirjoittaa kaupungissa elävistä liito-oravista. Ensimmäisen jutun tekeminen hieman jännittää, mutta ennen kaikkea innostaa. Lähimetsässäni Tampereella on liito-oravan pesäpuu, joka on herättänyt kiinnostukseni aiheeseen – nyt tiedän enemmän hämärässä viihtyvän naapurini elämästä.

Kuka oikein olen?

Olen Helsingistä kotoisin oleva, opiskeluaikoina tamperelaistunut toimittajaopiskelija. Harrastan muun muassa seinäkiipeilyä, lukemista, retkeilyä ja aamu-uinteja. Lempikukkani on keto-orvokki, lempilintuni kottarainen, lempiluteeni pyjamalude ja lempimaisemani ulkosaariston karut rantakalliot.

Odotuksia kesälle?

Eniten odotan sitä, että pääsen tutustumaan uusiin luontoaiheisiin kirjoittamisen avulla ja oppimaan uutta. Toimittajan työssä hienoa on se, että saa soitella erilaisille ihmisille ja päästä parhaiden tietolähteiden äärelle.

Toivon myös, että kirjoittamani jutut vaikuttavat lukijoihin jollakin tapaa. Jos ne herättävät jonkun kiinnostuksen uutta lajia kohtaan, kannustavat jotakuta aloittamaan uuden harrastuksen tai lisäävät tietämystä luonnosta, olen onnistunut työssäni!

kevättoimitustoimitusharjoittelija

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.