Tulevana viikonloppuna 8.–9.6. järjestetään ensi kertaa Pönttöbongaus. Birdlife Suomen järjestämän tapahtuman tavoitteena on kerätä tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä sekä lisätä kiinnostusta lähiympäristön lintujen seurantaan. Osallistujilta toivotaan tietoja siitä, paljonko ja millaisia linnunpönttöjä tarkkailupaikalla on sekä mitä lajeja pöntöissä pesii tai on tänä vuonna pesinyt.

BirdLife Suomi odottaa havaintojen kertovan myös pesinnän ajoittumisesta eri puolilla maata. Etelä-Suomessa kottaraiset ovat jo lähteneet useimmista pesistä ja kirjosiepoilla on jo munat. Aikainen kirjosieppo yllätti Hämeenlinnan Tuuloksessa, jossa pihapöntössä oli jo kesäkuun alussa  poikaset.

Havainnot pönttölinnuista voi ilmoittaa osoitteessa www.ponttobongaus.fi. Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja. Pönttöbongauksen tulokset päivittyvät tapahtuman aikana BirdLife Suomen sivuille.

BirdLife korostaa, että pönttölintuja on tarkkailtava lintuja häiritsemättä. Pönttöihin ei pidä kurkkia tai pönttöjä avata.

Birdlife SuomiPönttöbongaus

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.