Nyhtökauran metsästämiseen kyllästyneet ilahtuivat, kun kotimainen Verso toi kauppoihin härkäpavuista valmistetun Härkiksen. Runsaasti proteiinia sisältävä kotimainen Härkis on todella helppokäyttöinen. Samoin kuin Nyhtökaura eli Nyhtis, Härkis on valmis käytettäväksi sellaisenaan.

Testasin Härkistä sekä pastassa että kaalikääryleissä. Pastassa sen rakenne ei saanut ihan kymmentä pistettä, sillä Härkis mössööntyi hieman. Kaalikääryleistä sen sijaan tuli todellinen menestys!
Tässä herkullisten kääryleiden resepti:

Härkiskaalikääryleet

Ainekset:
Kaalia
Härkistä
Sipulia
Valkosipulia
Porkkanaa
Lanttua
Suolaa
Pippuria
Chiliä
Sitruunamehua
Voita
Ranskankermaa
Tamari-soijakastiketta
Puolukkaa

Käytä aineksia makusi mukaan! Päätä täytteiden ja kaalin määrä syöjien määrän mukaan.

Leikkaa kaalista kova kanta pois. Upota kaali kattilalliseen vettä, kiehuta ja nouki lehtiä talteen sitä mukaa kun ne irtoavat. Ruskista Härkistä, lisää mukaan sipuli, valkosipuli, porkkana- ja lantturaaste. Mausta pippurilla, chilillä, suolalla ja sitruunan mehulla. Lisää myös silputtu ylijäämäkaali. Voitele vuoka öljyllä tai voilla. Kääri täytteet rullien sisään, laita vuokaan ja uuniin noin 200 asteeseen. Sekoita voita keitinliemeen ja liruttele sitä kääryleiden päälle. Kääryleet ovat valmiita kun ne ovat kauniisti ruskistuneita. Laita lautaselle ranskankermaa sekä puolukkaa ja kääryleiden päälle tamari-soijakastiketta.

Lisää ruokatrendeistä Suomen Luonnossa 8/2016.

härkiskäälikäärylereseptiruokaohje

Tunne luontosi, tue luonnonsuojelua

Suomen Luonnosta saat ajankohtaista luontotietoa ja
innostavia vinkkejä luonnonharrastukseen.
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.