Afrikassa talvehtiva käki on aikaistanut kevätmuuttoaan melko vähän. Käki on pesäloinen, ja yksilöt ovat erikoistuneet munimaan tiettyjen isäntälajien pesiin.

Isäntälajeista moni paikallinen tai lyhyen matkan muuttaja on aikaistanut pesintäänsä selvästi. Ne käet, jotka munivat juuri näiden lajien pesiin, ovat auttamattomasti myöhässä saapuessaan keväällä pesimäseuduille.

Käen poikasia ei enää putkahda entiseen malliin esimerkiksi punarinnan, rautiaisen tai niittykirvisen pesistä.

Lue lisää linnuista ja ilmastonmuutoksesta Suomen Luonnon numerosta 4/2018.

ilmastonmuutoskäkiLinnut

Tunne luontosi

Lähde retkelle metsään, suolle, merelle, kauas ja lähelle.
Tutustu, opi, ihastu ja voimaannu. Koe Suomen Luonto!