Cashew Hollandaise

2 dl cashew-pähkinöitä (liotettu 2 tuntia, kaada liotusvesi pois)
3 1/2 dl vettä tai kasvipohjaista juomaa, esim. kauramaitoa
1/2 dl sitruunamehua
0,65 dl vegaanista ”voita” tai kookosrasvaa sulatettuna
3–4 rkl ravintohiivaa
1tl jauhettuja sinapinsiemeniä
(valkopippuria)
1/4 – 1/2 tl jauhettua kurkumaa
+ cayenne-pippuria
+ suolaa

Soseuta neste ja liotetut cashew-pähkinät blenderissä samettiseksi tahnaksi, minuutin–kahden ajan. Lisää loput ainekset ja anna ainesten pyöriä blenderissä vielä minuutin. Kaada tarjoilukulhoon ja nosta esille.

4 isoa kourallista merikaalia (kerätty ennen kukintaa)

Merikaali – harvinainen villivihannes, jota voi kasvattaa myös omassa puutarhassa

Keitä kaalia muutaman minuutin ajan rohkeasti suolalla maustetussa vedessä, valuta ja mausta vastarouhitulla mustapippurilla ja lorauksella laadukasta oliiviöljyä. Tarjoa vadilta niin, että vieraat nostavat itselleen höyryävän kuumaa kaalia lautasilleen ja sinä nostat kastikkeen annoksen päälle.

Laadukas viini, holiton tai holillinen, ja avoin mieli nostavat tämän superherkun sille kuuluvalle tasolle.

Hyvää ruokahalua!

Merikaalia voi kasvattaa myös itse. Tässä pikkutaimia, joista voi olkaa korjata satoa parin kolmen vuoden jälkeen. Kuva: Kaj Simberg

crambe maritimamerikaalivillivihannekset

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.