Helsingin yliopiston kansainväliset opiskelijat kirjoittivat kielikurssilla ajatuksiaan suomalaisesta luonnosta suomeksi opettaja Salla Kurhilan johdolla. Täältä pääset lukemaan kaikki opiskelijoiden kirjoitukset.

Kesäpäivä Helsingissä. Lauantai. Aurinko paistaa. Mitä tekisin tänään? Kaupungissa asuminen antaa lukuisia mahdollisuuksia viikonlopun viettoon. Lähtisinkö johonkin kauas keskustasta vai pitäisikö hengailla lähellä kotia? Käynkö vaikkapa museossa vai järjestänkö piknikin ystävieni kanssa? Helsinki on nimittäin täynnä puistoalueita, joihin voi mennä, vaikka asuisit keskustassa. Helsingissä voi kokea luonnon keskellä kaupunkia. Miltä kuulostaisi lounaspiknik Tokoinrannalla?

Helsingin kantakaupungistakin on mahdollista löytää miellyttäviä luontopaikkoja, joihin voi tulla rentoutumaan ja viettämään aikaa. Aina ei tarvitse lähteä kauas kaupungista pois – kauniita paikkoja saattaa löytyä kodin läheltäkin. Pidän keskustassa asumisesta, mutta välillä kaipaan luontoa. Jokainen meistä tarvitsee joskus luonnon rauhaa. Minusta on tärkeää löytää itselle miellyttävä luontopaikka kodin läheltä. Kun asuu kaupungin keskellä, tulee ikävä luontoa.

Luonto ja metsä ovat aina olleet elämässäni läsnä. Vaikka vartuin Moskovassa, joka on Euroopan isoimpia kaupunkeja, asuin lähiössä, kaupungin laidalla. Ikkunastani ulos katsoessani näin loputonta metsää. Olin siis tottunut luontoon ja pidin luonnon läheisyyttä tärkeänä. Muuttaessani Helsinkiin päädyin asumaan Kallioon, joka on lähes keskustaa. On ihanaa, että aivan keskustan läheltä voi löytää kivoja puistoja ja rantoja. Löysinkin pian kauniin luontopaikan uuden kotini läheltä: Tokoinrannan.

Oman luontopaikan löytäminen kaupungista merkitsee minulle todella paljon. Ihastuin Tokoinrantaan ensisilmäyksellä. Upeat maisemat ympäri vuoden. Vesi, puut, Siltasaaren ainutlaatuiset talot, toisella puolella näkyy junarata… On kivaa, että voin aina livahtaa sinne ikään kuin ”piiloon kaupungilta”. Tokoinrannan nurmikolla piknikillä ystävieni kanssa nautin maisemista samalla, kun syön jotain herkullista. On se kyllä erinomainen paikka viikonlopun viettoon!

Eläintarhanlahti on kaunis ympäri vuoden. Sen idyllinen ympäristö on viihtyisä ja rauhallinen. Tokoinranta on kaunis sateisena syyspäivänäkin. Iltakävely Tokoinrannalla on paras tapa viettää aikaa esimerkiksi työpäivän jälkeen. Olen erittäin iloinen siitä, että löysin kodin läheltä paikan, jossa tunnen olevani luonnon keskellä.

Oletko jo löytänyt itsellesi miellyttävän luontopaikan kodin läheltä? Jos et – ei hätää, tule viettämään päivääsi Tokoinrantaan, ihastut varmasti!

Teksti: Milla Mutanen

kielenoppijan luonto

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.