Suomen kuuluisimmat – ja ainoat – pesivät kattohaikarat viipyvät edelleen Turun läänin Koskella. Pesueessa on nyt neljä jäsentä. Alun perin poikasia oli kolme, mutta pahnanpohjimmainen poikanen kuoli ja kipattiin yli laidan.

Salolainen lintuharrastaja Jouni Tittonen rengasti poikaset heinäkuun lopulla. Lintujen koipiin laitettiin sekä perinteinen metallirengas että lukurengas, josta lintu voidaan tunnistaa kiikarilla.

”Poikaset ovat nyt 6-viikkoisia”, Tittonen kertoo. ”Ne viipyvät pesässä vielä puolitoista viikkoa, jonka jälkeen ne oleskelevat lähipelloilla emojen hoivissa. Muuttomatkalle, melko varmasti Afrikkaan, linnut lähtevät elo–syyskuun vaihteessa.”

Poikasille on riittänyt ravintoa. Tittosen mukaan emot ovat kantaneet pienokaisilleen ”nokka savessa” sammakoita, kotiloita ja kastematoja.

Ensi keväänä pariuskolliset linnut saattavat palata samaan pesään. Poikaset sen sijaan tulevat sukukypsiksi vasta neljäntenä kesänä ja viettävät siihen asti aikaansa haikaraparvissa toistaiseksi tuntemattomassa paikassa.

 

http://tl-turvatekniikka.fi/haikarakamera.html

kattohaikara

Anna luonto lahjaksi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet luonnonsuojelutyötä.
Joulutarjous lehti+digi 59,50 €/vuosi