Kiuru laulaa kirkkaasti muuttolennossa taivaalla. Kuu kiurusta kesään! No, useimmiten kaksikin. Töyhtöhyyppä keikkuu vinhasti huudellen pellon yllä. Kottarainen on laulamassa ja värisyttämässä siipiään pihakoivussa. Ja laulujoutsenet ovat saapuneet pieniin suliin pesimäreviireilleen!

Kevät on! Ja etenee kohti pohjoista.

Kevään ensimmäiset muuttajat tulevat säiden mukaan. Heti kun talven valta taittuu, ovat etujoukot täällä. Monesti takatalvi, ainakin yksittäiset lumisateet ja kylmä, yllättävät varhaiset saapujat. Ne löytävät kuitenkin myös ruokapaikkoja, joilla selviävät pahimman yli. Jotkut palaavatkin. Kaikki eivät selviä. Parhaat reviirit ovat kuitenkin tarjolla ajoissa saapuville. Aikaisia riittää.

Töyhtöhyyppä tuo kevään pelloille ja rantaluhdille.

 
Tällä hetkellä lintukevät on noin kolme viikkoa myöhässä viime vuosien keskiarvosta, mutta pari viime päivää on ollut lupaavaa. Pian yleistyvät punarinnat, rastaat, sepelkyyhkyt ja muut. Laulu palaa metsiin.

Kevään tunteita, voimaa, haikeuttakin, monenlaisia mielenliikkeitä liikkuu ihmisen ajatuksissa, kun muuttolinnut taas saapuvat – luonnonmaisemaan ja mielemme maisemaan!

Laulujoutsenet ovat saapuneet pieniin suliin.

kottarainenlaulujoutsenlinturetkellämuuttolinnuttöyhtöhyyppä

Tunne luontosi, tue luonnonsuojelua

Suomen Luonnosta saat ajankohtaista luontotietoa ja
innostavia vinkkejä luonnonharrastukseen.
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.