Lasten luontokirjaViljami Ovaskainen: Lasten luontokirja (Readme.fi 2015)

Lasten luontokirja esittelee noin sata meillä esiintyvää sientä, marjaa ja kukkaa. Kun laji on nähty, sen kohdalle voi liimata kirjan takaosasta tarran. Kirjan yksinkertainen idea vetoaa tiedonjanoisiin lapsiin, etenkin alle 10-vuotiaisiin. Kirja motivoi liikkumaan luonnossa ja pitämään silmät auki. Se ohjaa hienovaraisesti lukijaa lempeän luontosuhteen suuntaan.

3/5

Teksti: Topi Linjama

 

 

 

Henna-Kaisa Sivonen: Mummoillen. Henkisen mummon käsikirja (Gummerus 2015)

mummoillenJos mummolaestetiikka isokuvioisine pumpulimekkoineen, pelargonioineen, keinutuoleineen ja poppanaliinoineen kiinnostaa, niin kiinnostaa myös tämä kirja. Nykypäivän trendit kuten kotoilu ja leppoistaminen ovat paljon velkaa mummoilulle, joka ei tosin trendien mukaan heilu. Ekologisuus on yhtä kuin mummoilu – ja se on ja pysyy. Kirjassa on myös oikeiden mummojen elämäntarinoita. Niistä voi ottaa vaikka opiksi.

4/5

Teksti: Johanna Mehtola

 

Jorma Tenovuo: Utön linnut. Fåglarnas Utö (Vrakplundrarförlaget 2015)

yläkuvaLintuharrastajat tietävät Jorma Tenovuon: hänen johdollaan maamme on saanut Utön majakkasaaresta lintujen seurantaan valppaan eteläisen tuntosarven. Myös Suomen Luonnon lukijoista moni muistaa hänen kolumninsa parin vuoden
takaa.

Nyt Tenovuo on tehnyt Utön linnuista komean valokuvakirjan. Upeat otokset kutsuvat retkelle ulkosaariston tuuliin. Tehoja hieman syö kenties kaksikielisyyden luontevan toteutuksen takia valittu vaakaformaatti, joka ei salli aukeaman ylittäviä kokoja.

4/5

Teksti: Antti Halkka

Arviot on julkaistu Suomen Luonnossa 4/2015.

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.