Luonto korjaa -podcast jakso 4: Luonto on kuin työkaveri
Ekopsykologi Kirsi Salonen tapaa asiakkaitaan metsässä, ja näissä tapaamisissa luonnon elementit ovat tietoisesti mukana.
Kuva: Johanna Mehtola
Teksti ja podcast: Johanna Mehtola
Luonto on kuin työkaveri -jaksossa Johanna Mehtolan vieraana on ekopsykologi Kirsi Salonen. Hän tapaa asiakkaitaan metsässä, ja näissä tapaamisissa luonnon elementit ovat tietoisesti mukana. Kirsille luonto on kuin työkaveri, joka auttaa jaksamisessa.
Luonto korjaa -podcast-sarjassa sukelletaan luonnon hyvää tekeviin vaikutuksiin monesta eri näkökulmasta alan asiantuntijoiden kanssa. Tutuiksi tulevat niin metsäkylpy, terveysmetsä, tietoinen metsäkävely kuin hyvää tekevät mikrobitkin. Lisäksi selviää, mitä tapahtuu puutarhaterapiassa tai psykologin metsävastaanotolla tai miten luonnonäänet vaikuttavat ihmiseen. Sarjan on toimittanut Johanna Mehtola.
Johanna Mehtola
Suomen Luonnon toimittaja kirjoittaa retkijuttuja upeasta Suomen luonnosta, mielenkiintoisista henkilöistä, ympäristöystävällisestä arjesta – ja antaa lisäksi virikkeitä moneen menoon.
Luontokuvaaja Ossi Saarinen kertoo miten aloitti kuvaamisen. Miten pysäyttävät ilveskuvat syntyvät? Mikä on luontokuvaajan vastuu ja miksi Saarinen ei kuvaa lainkaan kojuista?
Podcastissä pureudutaan lintujen talviruokintaa ja siihen, minkälainen tapa ruokkia on koko linnustolle tämän hetken tutkimuksen mukaan paras. Hanne Valtarin vieraaks on saapunut lintutieteilijä Aleksi Lehikoinen.
Mitä sellaista kakka voi kertoa, mitä ei muuten saa selville? Mitä jätös kertoo sen pukertaneesta eläimestä ja eläimen eletystä elämästä? Luonnon ääni -podcastissa syvennytään kakkojen mielenkiintoisiin kiemuroihin. Hanne Valtarin vieraana eläintieteen akatemiatutkija Thomas Lilley.
Luonnossa vietetyllä ajalla ja jo luontokuvien katselulla on todistettuja terveyshyötyjä. Suomen Luonto on juttu- ja kuvavalikoimallaan varsinainen luonnonystävän aarreaitta. Mutta tiesitkö, että lehtitilauksellasi autat myös luontoa ihan konkreettisesti?