Mäyrät, karhut ja supikoirat viettävät Suomessa talvensa nukkumalla. Mäyrä aloittaa talvilevon loka–marraskuussa ja torkkuu keräämänsä rasvavaraston turvin huhtikuulle asti. Nukkuja saattaa kuitenkin heräillä välillä ja leudoilla keleillä poistua pesästä.

Mäyrä on sosiaalinen eläin, ja samassa luolastossa voi elellä useita raitanaamoja. Niitä on tutkittu paljon Britteinsaarilla, ja siellä ne viihtyvät erityisen suurissa porukoissa. Muualla Euroopassa mäyrät elävät usein pienemmissä ryhmissä tai yksin.

Mahtavimmat mäyrälinnoitukset ovat sokkeloita, jotka koostuvat sadoista metreistä käytäviä. Suurissa luolastoissa saattaa asua alivuokralaisina supikoiria ja kettuja.

mäyrätalvipesätalviuni

Tunne luontosi

Tilaamalla Suomen Luonnon pysyt ajan tasalla luonnon tapahtumista ja tuet suomalaisen luonnon suojelua.
Digiarkistossa näköislehtinä lähes koko lehden 81-vuotias historia.