1. KILPISJÄRVELLE.
    Jos jossain on hyvä ruska, niin siellä. Sateisina kesinä sienitaudit voivat heikentää ruskaa, mutta Kilpisjärven ilmastossa taudit eivät vaivaa lehtipuita samalla tavalla. Hienoja näkymiä löytyy esimerkiksi Tsahkaljärven ympäristöstä, sillä ruska-aikaan saattaa tulla jo ensilumi varsinkin tuntureille. Ruskamaisema ja valkoiset tunturit taustalla ovat upea yhdistelmä.
  2. URHO KEKKOSEN KANSALLISPUISTOON.
    Muun muassa Paratiisikuru on tosi hieno paikka ruska-aikaan. Ylipäätään Urho Kekkosen kansallispuistossa on avotunturifiilistä, mutta myös paljon koivikkoa, joten se on ruskassa näyttävän värinen. Teemme puolison kanssa melkein joka vuosi useamman päivän ruskavaelluksen jossain päin Suomea. Se on mukavaa retkeilyaikaa, kun ei ole liian kylmä eikä kuuma, ruoka säilyy jo aika hyvin, eikä ole itikoita.
  3. OULANGAN KANSALLISPUISTOON.
    Kotikyläni hienoimpiin kuuluvat ruskamaisemat avautuvat Kitkajokilaakson Pähkänänkalliolta. Suosittelen lähtemään aamuyön tunteina juomaan aamukahvit kalliolla ja katselemaan, kun aurinko nousee, ja sumu peittää sopivasti jokilaaksoa.
lappiluontokuvausmaisemakuvauspohjois-suomiruskaruskaretki

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.