1. SIILI
    Haluaisin siilin pihaan, mutta tämä ei oikein ole sen elin­ympäristöä. Puutarhamme on metsän reunassa, joten tässä pyörii enemmän metsätyypin eläimiä. Meillä on sen sijaan hoitosiilejä, tälläkin hetkellä yksi. Se löytyi Tampereen keskustasta syksyllä, ja oli niin pieni, että se on nyt ollut meillä ruokinnassa ja talvilevolla. Parin kuukauden päästä sen voi toivottavasti palauttaa löytöpaikkaansa.
  2. KETTU
    Hyväkuntoinen kettu on hieno katsella. Se on siinäkin mielessä hyvä otus, että sen ruokavalioon kuuluvat myyrät ja hiiret. Olemme nyt parikin kertaa nähneet, kun kettu kulkee pihassa. Puutarhamme on aidattu, mutta talvella tänne satoi niin paljon lunta, että se pääsi hyppäämään aidan yli. Kettu on todella hyvässä kunnossa.
  3. PERHOSET
    Syyskesällä täällä liikkuu isoja päiväperhosia. Kaunopunahattu on niiden mieleen. Muutkin ötökät tietty ovat tervetulleita. Meillä on pari pesää mehiläisiäkin vielä, ja omaa ketoa, jolla kasvaa hunajakukkaa, josta pölyttäjät pitävät. Kimalaiset taas lähtevät pölyttämään jo varhain ja varmistavat meille marjasadon. Ne ovat omalla tavallaan hienoja, pörröisiä.
kettuluonnonkalenteriperhosetpuutarhasiili

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.