1. TARKKAILE LUMEN PINTAA.
    Plussakeleillä kannattaa katsella, mitä hangilla liikkuu. Siellä voi olla lumikorentoja tai pikkuvaaksiaisiin lukeutuvia lumikirsikkäitä ja tietenkin hämähäkkejä ja hyppyhäntäisiä. Keväthangilla on monenlaisia ötököitä, koska kosteus ja lämpö ajavat ne liikkeelle maaperästä. Pakkasilla voi suunnitella tulevia retkiä ja selvittää, mistä omat tavoitelajit voi löytää, ja milloin ne ovat liikkeellä.
  2. ETSI KUKKIVA RAITA.
    Pajuihin kuuluvan puun kukat houkuttelevat hirveästi pörriäisiä. Siellä on ainakin kimalaisia, villakärpäsiä, sarvijääriä ja kärsäkkäitä. Kukkivan raidan huomaa jo kaukaa.
  3. SEULO SULANUTTA PINTAMAATA
    Lumi sulaa nopeimmin paikoista, joihin aurinko paistaa eniten. Karikkeessa aikuisena talvehtineet hyönteiset lähtevät liikkeelle, ja kariketta seulomalla voi löytää sellaisiakin lajeja, joita muuten olisi vaikea löytää. Maassa möyrii maaperän eliöstön lisäksi kovakuoriaisia, luteita ja hämähäkkejä, ja tietenkin erilaisia toukkia. Keväällä maan pinnalta löytää lajeja, jotka elävät vaikkapa lehtipuissa, kuten lehvälude. Se on yleinen laji suuressa osassa Suomea.
hyönteisharrastusluonnonkalenteriluontoharrastus

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.