Vanha itäaasialainen rohdos- ja maustekasvi perilla on uusi tuttavuus kauppojen tuoreyrttihyllyssä.
Tummanpunainen ja koristeellinen perilla taipuu ruuanvalmistuksessa persiljan tapaan esimerkiksi salaateissa ja keitoissa. Se sopii hyvin antamaan pikanttia makua myös kananmunaruokiin.
Perillan siemenistä puristettua öljyä käytetään raaka-aineena muun muassa painomusteessa.

PERILLAPAINOTTEISIA RESEPTEJÄ, OLE HYVÄ!

Perilla–kananmunakastike
70 g voita
70 g vehnäjauhoja
5 dl kermaa
5 dl maitoa
2 keitettyä kananmunaa
1 dl hienonnettua perillaa
suolaa
valkopippuria

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot, kypsennä hetki hyvin sekoitellen.
Lisää lämmin maito–kerma-seos koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes kastike on tasaista. Anna hautua vähän aikaa ja lisää hienonnettu perilla sekä hienonnetut kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitetyn ohra–riisi-sekoituksen ja kalan kaverina.

Perilla & tomaatti -salaatti
5 tomaattia
1 ruukku perillaa silputtuna
4 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
(valkosipulia)

Poista tomaateista kannat ja kuutioi tomaatit. Sekoita kaikki ainekset tomaattikuutioiden joukkoon ja anna salaatin vetäytyä hetki jääkaapissa.

Kukkakaalin, pinaatin ja perillan salaliitto
1 kg kukkakaalia
250 g babypinaattia
1 dl tuoretta perillaa silputtuna
yrttisuolaa
mustapippuria
vettä tai maitoa

Keitä kukkakaali ja pinaatti kypsäksi, lisää perillasilppu sekä muut mausteet. Soseuta tasaiseksi ja lisää tarvittaessa nestettä. Laita keittolautaselle kananmunavene ja nauti.

perillaReseptiruokaohjeyrtti

Joululahjaksi hetkiä ja retkiä luonnossa!

Kuksa sekä lehti käteen ja luontoon: Suomen Luonto -lehti johdattaa seikkailuun ja metsän siimekseen piilotetun tiedon äärelle.

Joulutarjous: lehti+digi vuodeksi 63,50 €