75-vuotias Suomen Luonto julkaisee juhlavuotensa kunniaksi #muutos-verkkolehden, joka kertoo luonnon ja ympäristön muutoksesta.

Koneen Säätiön rahoituksella vuoden 2016 aikana toteutettavassa lehdessä tutkijat eri tieteenaloilta pääsevät kokeilemaan, millaista tiedetoimittajan työ on, ja kertomaan, kuinka luonnon muutos näkyy eri alojen tutkimuksessa. Lehti koostuu luonnon ja ympäristön muutosta eri näkökulmista tarkastelevista pitkistä jutuista, jotka tutkijat itse kirjoittavat Suomen Luonnon toimituksen tuella.

Luonnon muutosta tutkitaan paljon ja siihen liittyvien ilmiöiden, kuten ilmastonmuutoksen ja biodiversiteetin kadon nostaminen yhteiskunnalliseen keskusteluun on tärkeää. Luontoa ja ympäristöä koskevien ilmiöiden ymmärtämiseen kuitenkin tarvitaan sellaista tietopohjaa, joka journalisteilta usein puuttuu. Tutkijoilla taas on tietoa, mutta he eivät osaa kertoa siitä ymmärrettävästi suurelle yleisölle. Tämän #muutos-lehti haluaa korjata.

Tutkijoiden haku toimittajakurssille alkaa maaliskuun alussa. Kevään ja kesän aikana lehden sivuilla pääsee lukemaan blogipostauksia tutkimusaiheista ja juttuprojektien etenemisestä. Lehden pitkät jutut julkaistaan syksyllä 2016. Projektia voit seurata muualla mediassa tageilla #muutos ja #muutoslehti.

Muutosmuutoslehti

Hyvän mielen joululahja

Anna lahjaksi lumoava luontokokemus.
Tilaamalla Suomen Luonnon tuet suomalaisen luonnon suojelua.