Perjantaina 27.11. vietetään Black Friday -alennusmyyntipäivää. Se on Yhdysvalloista Suomeenkin rantautunut ostosjuhla, joka on muovautunut yhdeksi maailman suurimmista kulutusjuhlista.

Maapallomme ei kestä nykyisenlaista kulutusta. Vuonna 2020 covid-19-epidemia on pienentänyt ihmiskunnan ekologista jalanjälkeä, kun kulutus ja liikkuminen ovat vähentyneet. Siitä huolimatta tämän vuoden luonnonvarat kulutettiin loppuun jo elokuussa. Se tarkoittaa sitä, että olemme kuluttaneet vuoden 2020 osalta enemmän kuin maapallomme pystyy tuottamaan uusiutuvia luonnonvaroja sekä käsittelemään aiheuttamiamme hiilidioksiidipäästöjä.

Suomen Luonto -lehden kaikki tuotot käytetään kokonaisuudessaan kotimaisen luonnon suojeluun, Suomen luonnonsuojeluliiton työhön. Lehteä kustantava Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, joka on suojellut luontoa jo vuodesta 1938.

Suomen Luonto kannustaa pohtimaan omia kulutuspäätöksiämme ja niiden vaikutusta ympäristöön.

Avaamme perjantain ajaksi kaikille tuoreen numeromme kaikki sisällöt maksutta luettaviksi verkossa. Artikkelit löydät täältä > Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

black fridayilmastonmuutoskulutusluonnonvaratYmpäristö

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.