Villivihannesten kausi on parhaimmillaan. Avuksi ja virikkeeksi keruuseen ja ruuanlaittoon voi ladata Suomen Luonto -lehden Villivihannekset-mobiilisovelluksen.

Lue lisää sovelluksesta täältä: www.suomenluonto.fi/villivihannekset

Se kulkee kätevästi äöypuhlimessa mukana luonnossa liikkuessa ja antaa ideoita kasvien käyttöön. Sovelluksessa esitellään 20 kasvia nokkosesta päivänkakkaraan ja poimulehdestä piharatamoon. Jokaisesta kasvista on kolme herkullista reseptiä keittiömestari ja villivihanneskouluttaja Sami Tallbergilta, yhteensä siis 60 reseptiä”.

”Tämä ensimmäinen suomalainen villivihannessovellus yhdistää upeasti tietoa ja käytännön ohjeita sekä tarjoaa herkullisia reseptejä kasvien käyttöön keittiössä”, Suomen Luonnon tekijätiimi toteaa.
Sovelluksessa olevien kuvien ja kuvailujen avulla villivihannekset on helppo tunnistaa. Sovelluksen voi ladata IOS-, Windows- ja Android-puhelimiin hintaan 2,99 €. Tuotot käytetään luonnonsuojelutyöhön.

Villivihannesten keruu kuuluu jokamiehenoikeuksiin, mutta kerääjällä on myös velvollisuuksia: kasvi täytyy tunnistaa oikein, kasveja tulee kerätä sieltä täältä runsaista esiintymistä, eikä koskaan koko kasvustoa.
Kasvin juurien, jäkälän, puun lehtien, kerkkien ja mahlan keruuseen täytyy olla maanomistajan lupa.

 

Lataa sovellus täältä:

Applen puhelimiin AppStoresta>>
Android-puhelimiin Google Play -kaupasta>>
Windows-puhelimiin Windows Phone -kaupasta >>

 

 

Tässä maistiainen sovelluksen resepteistä:

Voikukka-sinihomejuustosalaatti

3 kourallista voikukanlehtiä (kukkia voi olla joukossa)
4 rkl pähkinöitä (esimerkiksi saksanpähkinöitä)
200 g sinihomejuustoa huoneenlämpöisenä
1 dl salaatinkastiketta

Paahda pähkinöitä 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia (maku voimistuu ja pyöristyy). Murskaa pähkinät käsin tai veitsellä. Sekoita puolet sinihomejuustosta ja salaatinkastike joko haarukalla tai pallovatkaimella tasaiseksi kastikkeeksi, ja murskaa loput juustosta karkeaksi palaksi. Sekoita kaikki ainekset.

Lisää villivihanneksista 30.4. ilmestyvässä Suomen Luonnossa.

 

 

hortavillivihanneksetvillivihannesvilliyrtti

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.