Suomen Luonto järjesti yhdessä Suomen luontokeskus Haltian kanssa vuodenvaihteessa Ihmisen jälki luonnossa -kuvakilpailun. Kuvakisan voittajakuvat ovat esillä Haltian Galleriassa 2.-31. maaliskuuta 2019.

Kilpailussa etsittiin kuvia, jotka paljastavat ihmisen toiminnan jälkiä luonnossa, kuitenkin esteettisellä tavalla. Ihminen jättää luontoon yhä näkyvämpiä jälkiä. Nykyään on vaikeaa löytää paikkaa, jossa läsnäolomme ei jollain tavalla erottuisi. Jälkiä on hyvin erilaisia: sellainen voi olla roska luontopolulla tai vaikkapa avohakkuulla tuhottu vanha metsä. Toisaalta toimintamme jäljet näkyvät myös paljon laajemmassa mitassa, esimerkiksi ilmaston lämpenemisen tai monimuotoisuuden köyhtymisen muodossa.

Kilpailuun sai osallistua kuka tahansa, ja aikaa kuvien lähetykseen oli marraskuusta 2018 tammikuulle 2019. Vaikeasta aiheesta huolimatta kilpailuun lähetettiin yli 170 kuvaa. Niistä 20 valittiin mukaan näyttelyyn ja osa esiteltiin helmikuun 2019 Suomen Luonto -lehdessä.

Näyttelyä pääsee katsomaan Haltian luontonäyttelyiden pääsylipun hinnalla. Samalla voi käydä katsomassa Haltian kantaaottavan Jälki-päänäyttelyn, joka toimi inspiraationa Suomen Luonnon kuvakisan järjestämiselle. Jälki-näyttely on esillä 12. toukokuuta asti.

Lue lisätietoa Haltian sivuilta ja käy tutustumassa voittajakuviin maaliskuun aikana!

Kuvakisan voittajat ovat esillä Haltian Galleria-tilassa.

ilmastonmuutosjälkikuvakisaluontokeskus Haltia

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.