Kirjaudu Kirjaudu sisään
4/25

Tervetuloa Villivihannekset-digiekstraan!

Nyt on juuri oikea hetki lähteä luontoon ja kerätä villiä satoa. Alkukesän kiihkeä kasvu ja runsas vihreys ruokkivat paitsi ihmisen mieltä, myös ruumista. Villivihannekset nimittäin puskevat tiensä mustasta mullasta kohti valoa. Pienet nokkoset, vuohenputket ja voikukat pursuavat elinvoimaa ja ovat parhaimmillaan ennen kukintaa. Luonnonkasvien käytöllä on Suomessakin pitkät perinteet niin mausteena, ruokana kuin rohtonakin.

Lähde sinäkin villille makumatkalle! Oppaaksi olemme koonneet sinulle maukkaimpia juttuja villivihanneksista ja niiden käytöstä Villivihannnekset-digiekstraamme!

Kirjaudu Villivihannekset-digiekstraan

Digiekstrassa opit tunnistamaan villivihanneksia ja löydät herkullisia reseptejä! Pääset lukemaan digiekstraa Suomen Luonnon digilukuoikeuksilla tai lukukoodilla, jonka löydät lehdestä 4/2025 .

Lukukoodilla painetusta lehdestä

Lukukoodi

Tarkista lukukoodi

Lukukoodi löytyy lehdestä
4/2025

Digitilaajille

Kiinnostuitko?

Jos sinulla on jo lukuoikeus ja olet rekisteröitynyt sivustolle,
kirjaudu sisään sivuston oikeasta yläkulmasta.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt, rekisteröidy ensin tästä.

Villivihannekset-digiekstrasta löydät muun muassa nämä jutut:

Maistuu villi kasvi – opettele tunnistamaan villivihanneksia!

Testaa tietosi villivihanneksista

Näin keräät villivihanneksia

Kesävinkit lähiluontoon: Villivihanneksilla väriä ja vaihtelua aterioihin

Villivihannekset-sovelluksessa nyt 30 kasvia ja 90 reseptiä

Tästä puhutaan: Mistä ei kannata kerätä luonnonantimia?

Opi tunnistamaan kahdeksan maistuvaa luonnonkasvia

Voikukka – riesa vai herkku?

Rentun ruususta villiruokaa

Monikäyttöinen vuohenputki

Vaka vanha siankärsämö

Piharatamoa lautaselle ja haavojen hoitoon

Kukintakalenteri: Keto-orvokki on kevään varhainen kukkija

Kuusenkerkät ovat parhaimmillaan

Nokkosesta on moneksi

Vuohenputkipiirakkaa ja hortahakkelusta

Villivihannesresepti: Savikkasalaatti

Saisiko olla nokkoslättyjä?

Katso resepti! Merikaalia ja vegaanista Hollandaise-kastiketta

Villivihannesresepti: Horsmankukkakakku

Villivihannesresepti: Voimasmoothie

Peltokanankaalin pikantti maku

Kesävinkit lähiluontoon: Villivihanneksilla väriä ja vaihtelua aterioihin

Salaattipeti poimulehdistä

Mihin kasvimme kelpaavat 1942: Pihlajanmarja-herkkulimppu

Mihin kasvimme kelpaavat 1942: Savikka-porkkanakeitto

Mihin kasvimme kelpaavat 1942: Voikukka-sienimuhennos

Villivihanneksista kesän paras menu – reseptipaketti digitilaajille!

Homo sapiens: Luonnon lukemisen taito

On aika herätä talviunilta uuteen kasvuun

Mahlat virtaavat

Monipuolinen nokkonen on terveyspommi

Keräilijät – Päivä luonnonantimilla

Villiä satoa – Paras villivihanneskausi on juuri nyt käsillä

Litulaukkaa, isomaksaruohoa ja peltokanankaalia!

Sami Tallberg valmistaa salaattia villiyrteistä

Merikaali – harvinainen villivihannes, jota voi kasvattaa myös omassa puutarhassa

Terveyttä luonnonkasveista

Mihin kasvimme kelpaavat?

Yrttien voimaa ja hoivaa

Villivihannesten aika

Säilö villi ja viljelty sato ekologisesti hapattamalla ja kuivaamalla