Sienten syötävyys ei liity pelkästään sienen myrkyllisyyteen tai makuun, mukana on myös kulttuurisia tekijöitä. Ruokasienten käyttö vaihteleekin eri maissa.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – digin ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Digitilaus sisältää
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Topi on joensuulainen freelance-toimittaja, musiikkitieteilijä ja sienenpoimija. Hänen suosikkisieniinsä kuuluu muiden muassa mustatorvisieni, jota Pohjois-Karjalassa löytyy rinteistä rehevistä sekametsistä.
Jos mänty saa elää vanhaksi, se saattaa muuttua lahottajia ja luonnonvoimia uhmaavaksi keloksi. Tutkijoiden ja taiteilijoiden ryhmä on päättänyt selvittää, mikä ratkaisee puun kohtalon.
Arviolta yli 90 % kuolemaan johtaneista sienimyrkytyksistä maailmassa johtuu kavalakärpässienestä. Suomessa laji on harvinainen, sitä on tavattu esimerkiksi Ruissalossa sekä Ahvenanmaalla, mutta myös pääkaupunkiseudulla.