Suomen luonnossa kasvaa kymmeniä ellei satoja syötäviä villejä kasvilajeja, niin sanottuja villivihanneksia tai villiyrttejä. Niistä saa helposti mukavaa vaihtelua makumaailmaan ja ruuanlaittoon. Tässä jaksossa kerrotaan roppakaupalla vinkkejä villivihannesten keräämiseen ja käyttöön.

Villivihanneksia maistellessa on tärkeää tunnistaa kasvilaji sataprosenttisesti, sillä luonnossa kasvaa myös monia myrkyllisiä kasvilajeja, jotka voivat tuntomerkeiltään muistuttaa syötäviä lajeja.

Mitkä villivihannekset sopivat salaattiin? Entä pirtelöön tai vaikkapa pestoon? Tiesitkö, että villivihanneksia on helppo myös säilöä talveksi. Suomen Luonto -lehden Luonnon ääni -podcastissa Johanna Mehtolan vieraana on luonnontuoteneuvoja ja yrittäjä Maija Suomela.

Kuuntele jakso Spotifyssä tai alla olevalla playerilla.

Luonnon ääni -podcastvillivihanneksetvillivihannesvilliyrtti

Tilaa Suomen Luonto

Opi tuntemaan luontosi ja tue sen suojelua!
Suomen Luonto digitilauksen ensimmäinen kuukausi nyt 1 €!